Mobilalkalmazás helyezi fókuszba Harkányt

Helyi - szerző: HH

Androidra és iOs rendszerekre is elkészül az a harkányi mobilapplikáció, mely közérdekű információk és aktualitásokról való tájékoztatás mellett helyi idegenvezetésre is képes lesz.

 

Harkány még tavaly nyerte el azt az EFOP pályázatot, melynek célja a térségi humán szolgáltatások fejlesztése, és amelynek egy szegmensében most mobilapplikáció fejlesztésére is lehetőség van teljes támogatási intenzitás mellett.

 

Az egyre népszerűbb elektronikus ügyintézés és többfunkciós eszközök világában bizony haladni kell a korral. A mindenki zsebében ott lapuló mobiltelefon a személyes kapcsolattartáson túl olyan feladatokra is képes, mely kényelmesebbé teszi mindennapjainkat, és olyan szolgáltatásokat nyújt, amikkel könnyebben, gyorsabban jutunk információhoz. Ebben a megközelítésben született meg egy telefonra telepíthető, Harkányra szabott alkalmazás koncepciója.

 

Az applikáció – melyet majd a többi programhoz hasonlóan a Google és az Apple alkalmazásközpontjából lehet telepíteni – egyebek mellett a rendezvényekről, programokról, képzésekről és közérdekű adatokról is értesíti a használóit. Tervezésekkor olyan funkciókat is elvárásként fogalmaztak meg, mint a hírek, éttermek és szállások megismerésének lehetősége. Az ügyféltájékoztatási rendszer kialakításának szempontjait ismertetve dr. Markovics Boglárka jegyző elmondta azt is, hogy a program a készülék GPS-ének segítségével akár a helyi nevezetességekhez is elvezetheti a felhasználót, ahol további tájékoztatást adhat neki.