Nagyítás: kiszivárogtak a csúszdapark látványtervei

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt hónapokról és a strandszezon kezdetéről beszélt Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. vezérigazgatója, miközben megmutatta a végleges, de még előkészítési fázisban lévő munkálat látványterveit. A rajzok megnyitva maradtak, mi pedig nem az igazgatóra állítottuk a fókuszpontot.

 

 

Az elmúlt évben már április utolsó hétvégéjén kinyitott a strandfürdő, de az akkor beköszöntő nedves, csapadékos és hideg idő miatt ez nem sikeres és eredményes – emlékezett vissza Hegyi Ákos. A vezérigazgató ismertette, hogy a strandfürdő üzembe helyezését és a külső pénztárak kitelepülését három tényező befolyásolja. Az időjáráson túl figyelembe kell venni, hogy a csúszdaépítés április második felében éli meg dandáridejét – fogalmazott, rámutatva, hogy május első felében lehetnek olyan munkálatok – tereprendezés és daruzás – melyek megnehezítik a külső kapuk üzemeltetését és a sportmedence használatba vételét.

 

Szintén a strandszezont határozza meg, hogy a felügyelőbizottság keddi ülésén jóváhagyta annak a beléptető- és számlázószoftvernek a beszerzését, mely a fürdő több folyamatát is meghatározza, újraértelmezi. Ez az ügyviteli feladatokat is lefedő program egy beléptetőrendszer kiépítését is magába foglaló többlépcsős stratégia első fázisa is egyben. A fürdő amellett, hogy a közeljövőben új beléptető kapuk felállítását tervezi, célul tűzte ki azt is, hogy a jegyvásárlás a helyben történő értékesítés mellett online eszközökkel valamint a kórházi foglalás és harkányi kedvezménykártya rendszerekhez kapcsolódva is üzemelhessen. Mint Hegyi Ákos elmondta, a tervezett beruházás lehetővé teszi az értékesítés olyan alapvető struktúraváltását is, mellyel a szolgáltatások értékesítései kerülnek előtérbe.

 

Hegyi Ákos az elmúlt negyedévvel kapcsolatban kifejtette: a január-február hónapokban tapasztalható 13 százalékos emelkedés üteme az, amit tartani szeretnének és mint rámutat, az új szolgáltatások – mint a csúszdapark is – a vállalat ezen célkitűzésének megvalósulását vetíti előre. Ismertette: 2016 januárjában 19.085 darab jegyet adtak el, míg egy évvel korábban 17.270 darabot, februárban pedig 17.702 belépőt értékesítettek szemben 2015 azonos időszakának 15.064-es darabszámával.

 

Ekkor nyit a strand

 

Van egy szűk kéthetes időintervallum, melyben gondolkodhatunk – felelte a fürdő vezérigazgatója kérdésünkre, hogy mikor lesz a strandnyitás. Mint ismertette, terveik szerint május 1. és 12. között lehet használatba venni a kinti medencéket, mi május 6-ára fókuszálunk – fogalmazott.

 

Májusban lesz kész, még iskolaidőben csúszhatunk

 

A csúszdák jóval előbb el fognak készülni, mint ahogy lecsúszhatunk rajtuk – tudtuk meg. Ennek az oka a szerkezet kulcsainak jelképes átadása után szükséges gépészeti munkálatok és működési valamint engedélyeztetési eljárások. A csúszdatestek várhatóan május közepére-végére foglalják el helyüket, míg az első vendég – az egy éve változatlan tervek szerint – június 10-én csúszhat le az öt új és két megújul élményelem bármelyikén.

 

Itt vannak a látványtervek

 

A csúszdapark leendő területe mellett jelenleg víztározót építenek és a talajvíz lecsapolása mellett a terep előkészítési munkálatai folynak. A tervek elkészültek és rendelkezésre állnak ugyan, de az építkezés megkezdéséig azokat nem hozzák nyilvánosságra – vagyis nem akarták. Lapunk gyors betekintést nyerhetett a látványtervekbe, azonban a cikk illusztrációjának elkészültekor azok a megnyitva maradtak. Jelzésünket követően a harkányi fürdő közölte: a következő héten nyilvánosságra hozzák a teljes dokumentációt. Elforgattuk és felnagyítottuk, íme.