Négymilliót követel a volt fürdővezér, százmilliót keresnek rajta

Helyi - szerző: HH

A volt fürdővezér úgy érzi, harkányi munkája miatt neki olyan négymillió forint prémium jár, amit még csak ki sem írtak. Mindeközben egy mátraházi százmilliós adócsalás vádjával csütörtökön ő maga ül a vádlottak padján.

 

 

Kerényi Erika 2014 márciusában került egy rendkívül szűk képviselői kör, nyilvánosság elől titokban előkészített döntésének köszönhetően a fürdővállalat élére, novemberben pedig felmentették a feladatai alól. Nevéhez semmilyen fejlesztés nem kapcsolódik.

 

Úgy érzi, neki az jár

 

Kerényi idén ősszel nyújtott be keresetet több, mint 4.1 millió forintot követelve prémium jogcímen. Ügyét a Siklósi Járásbíróság tárgyalja, hiszen nem is munka- hanem megbízási jogviszonyban volt fürdővezető.

 

A vállalat álláspontja szerint a keresetet – mind jogalapjában, mind összegszerűségében – teljes egészében vitatja. Mint megtudtuk, prémium – azaz munkaköri kötelességen kívüli teljesítés esetén adható juttatás – nem is került meghatározásra Kerényi esetében.

 

Százmilliós adócsalás a vád

 

December 17-én Kerényi az Egri Törvényszékre hivatalos. Mint a bíróság tájékoztatta lapunkat, ellene a Heves Megyei Főügyészség még 2013 augusztus 24-én emelt vádat a mátraházai székhelyű Mátrai Gyógyintézetben 2005 és 2011 között elkövetett, az adóbevételt különösen nagy mértékben – összesen mintegy 112 millió forinttal – csökkentő adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

 

Kerényi ezzel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy nyugodtan várja a történet végét.

 

Az ügy azért húzódott el, mert – amellett, hogy a vádlott többször kimentette magát a tárgyaláson való megjelenés alól – a tárgyalási szaktól az eljárást meg kell ismételni, mivel a tanács összetétele megváltozott, amikor az ülnökválasztás miatt új ülnök került az ügybe.