Negyven napot kapott a cúni férfi, aki kivégeztet kiskutyáját, mert az túl játékos volt

Baranya - szerző: HH

Még tavaly januárban találtak egy halott kutyát a Cún melletti akácos szélén. A kis test nyakán bálamadzag volt, minden jel szerint hiába küzdött az életéért, felakasztották.

 

Az óriási felháborodást keltett esetről lapunkban is beszámoltunk. A rendőrségi papírmunka elhúzódott, végül a Siklósi Járásbíróság tett pontot az ügy végére, amikor csütörtökön a cúni H.L.-t nyilvános előkészítő ülésen kihirdetett ítéletével állatkínzás vétsége miatt 40 nap elzárásra ítélte.

 

A bíróság által megállapítottak szerint a vádlott férfi 2020. január 6. reggelén felkereste egyik ismerősét, akitől a vádlott ekkor egy fiatal keverék nőstény kutyát kapott ajándékba. A vádlott terelőkutyaként akarta használni.

 

A vádlott a délelőtti órákban gyalog indult haza, a kiskutya nyakára pedig egy bálamadzagot tekert póráz helyett. Útközben szemügyre vette az állatot, akit túl játékosnak talált, ezért inkább úgy döntött, hogy kivégzi.

 

Ezért a Cún melletti akácosba érve keresett egy fát, felakasztotta rá a kutyát majd nagy erővel megrántotta a madzagot, hogy a kis pára a levegőbe repült, nyakcsigolyája pedig eltört és meghalt.

 

Az élettelen aprócska testet a bálamadzagon néhány száz métert vonszolta, majd az árokparton hagyta.

 

Az ügy komoly felháborodást keltett, a Siklósi Rendőrkapitányság nyomozást indított.

 

Évekkel korábban Harkányban is történt hasonló eset: akkor egy ma is közmunkát végző férfi lógatta fel kerítésükre nevelt lánya ajándékba kapott kiskutyáját.