Nekiállnak az őstermelői piacnak, átköltöztek az árusok

Helyi - szerző: HH

A Spar melletti parkolóba költözött ideiglenesen az őstermelői piac – már aki nem a víkendtelep végén árul. A zöldséget és gyümölcsöt kínáló standok addig lesznek új helyükön, amíg a Zsigmondy sétány és buszmegálló felé eső terület felújítás alatt áll.

 

 

A munkálatok augusztus első hetében kezdődnek, és onnantól számítva hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére.

 

Az őstermelői piac kialakítására és piacfejlesztésre 300 millió forint támogatást kapott 2017 decemberében Harkány a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázata révén.

 

A projekt során egy L alakban kerül felújításra a piac azon a területe, mely a buszmegállóval érintkezik. Ennek megfelelően a helyi termékeket értékesítő felületek, valamint a rá merőleges, elavult épületek kerülnek felújításra. Az őstermelői piacrész térkövezése, teljes infrastruktúrájának kialakítására is megtörténik, egy tetőszerkezettel fedett rész révén pedig rossz idő esetén is biztosított lesz az árusítás lehetősége.

 

A felújításokkal érintett lesz a szervizcsarnok is, ahol raktárak mellett például iroda- hűtő- és mérlegház kerül kialakításra, de helyet kap egy vizesblokk is, ami a piaci mosdók problémáját oldja végre meg.