Nem bolygó többé a Plútó, ma született Jean Michel Jarre

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Avagy mindent a mai napról. Kivel ünnepel együtt? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Bertalanokat! A név jelentése Ptolemaiosz fia, szántó. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Augusztus 24-én történt: 1931–ben Károlyi Gyula miniszterelnök kormányt alakít. 1988-ban megszületik az első magyar lombikbébi a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1991-ben Ukrajna kikiáltja függetlenségét, leszakad a Szovjetuniótól. 1995-ben megindul a Microsoft MSN szolgáltatása. 2006–ban Prágában, a Nemzetközi Csillagászati Unió XXVI. kongresszusán megalkotják a „bolygó” fogalom új definícióját. Ennek értelmében a Plútót kizárták a bolygók köréből, és törpebolygónak minősítették át. 1929-ben e napon született Jasszer Arafat Béke Nobel-díjas politikus, 1948-ban Jean Michel Jarre zeneszerző.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, szeles, 21 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1976-ban mérték Borsodnádasdon, ahol 3,6 C° volt. A legmelegebbet, 40,4 C°-ot Baján regisztrálták 1952-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy Kínában többen beszélnek angolul, mint az Egyesült Államokban?