Nem érdemes őszig várni az ingyenes kéménysepréssel

Belföldi hírek - szerző: HH

Nem érdemes őszig várni a kéménysepréssel, a szakemberek ugyanis a fűtési szezon kezdetén a leginkább leterheltek – mutat rá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

Ezért azt ajánlják a családi házban élőknek, hogy minél hamarabb egyeztessenek időpontot a katasztrófavédelemmel vagy a területileg illetékes kéményseprő céggel. Magánszemélyeknek ugyanis a kéményseprés ingyenes, viszont a kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz.

 

Ha valaki gázzal fűt, kétévente, ha pedig szilárd tüzelővel, akkor évente érdemes szakemberrel megnézetnie a kéményt. A rosszul működő, tisztítatlan kémények ugyanis lakástüzekhez, szén-monoxid-mérgezésekhez is vezethetnek – figyelmeztettek. A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők.

 

Sokan csak a fűtési szezon kezdetén hívnak kéményseprőt, ám ilyenkor többet kell várni az ellenőrzésre. A kéményseprők a fűtési szezonon kívül is elérhetők, nyáron pedig gyorsabb az ügyintézés, rövidebb a várakozási idő, és könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

 

A katasztrófavédelem oldalain irányítószám alapján meg lehet nézni, hogy a katasztrófavédelemnél vagy valamelyik kéményseprő cégnél kell-e időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre. Azok, akik a katasztrófavédelem ellátási területén élnek, időpontot ugyanezen a felületen foglalhatnak az Online ügyintézés – Időpontfoglalás menüpontban. Ha valaki jobban szereti a telefonos ügyintézést, a 1818-as telefonszámon kérhet időpontot.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.