Nem indul nyomozás a Táncsics utcai házba lépő idegen miatt

Helyi - szerző: HH

A kulcsra zárt kapun át egy idegen toppant a Táncsics Mihály utca egyik házába december utolsó napjaiban – számolt be róla korábban az Új Harkányi Hírek. A rendőrség most azt is közölte, hogy nem indítottak nyomozást, a beszámoló kapcsán pedig az irántuk táplált bizalmat féltik.

 

Mint a vármegyei rendőrség részletekben eltérően közölte lapunkkal – idézzük – egy harkányi nő tett bejelentést 2022. december 30-án 18 óra 23 perckor arról, hogy fél órával korábban egy ismeretlen férfi bement a Táncsics Mihály utcai házába. A bejelentő a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a férfi zavartan beszélt, viselkedett a házban. A nő felszólította a férfit, hogy hagyja el az ingatlant, aki ennek eleget téve távozott. A rendőrök a bejelentő által megadott személyleírás alapján körbejárták a helyszínt, és a környező utcákat, azonban a férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. Az eset kapcsán jogsértés nem volt megállapítható, így rendőrségi eljárás nem indult – húzta alá a vármegyei rendőrség, aki azt is megjegyezte, hogy a pellérdi esetről még csak nem is tudtak.

 

A harkányi őrsöt bezáró hatóság szerint viszont az ügyekről való beszámolók alááshatják a rendőrségbe vetett közbizalmat, az pedig, amikor a sorozatbetörő egy gyerekkel nézet farkasszemet különben is már két éve történt. A híradások miatt viszont szerintük úgy tűnhet, mintha rendszeresen előfordulnának betörések, besurranások Harkányban.

 

Legutóbb egyébként december 31-én – egy nappal a betolakodó esete után – írta egy, a hajdan volt belvárosi rendőrőrs épülete mögött lakó olvasónk, hogy udvarából lopták el Stihl 021 típusú fűrészét. Rendőrségi feljelentést nem született az ügyben, így bár a közbizalomnak nyilván ez sem tesz jót, de legalább a statisztikát nem rontja.