Nem jutott ki az égő lakásból – halálos tűz volt Pécsen

Baranya - szerző: HH/OKF

Csütörtök kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Pécsett, a Feitig Imre utcában kigyulladt egy társasházi lakás.

 

 

A helyszínre érkező tűzoltók néhány perc alatt kiérkeztek, de csak a magától kialvó tűz nyomait és egy holttestet találtak. A lángok a tizenkét négyzetméteres konyhában csaptak fel, mely teljesen kiégett, és az előszobában lévő tárgyak is megolvadtak. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

 

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet: egy néhány ezer forintos füstérzékelő hangosan sípol, ha füstöt észlel, így a tüzet még annak kialakulásakor meg lehet fékezni, és így nem tud komolyabb károkat okozni. Az érzékelő használatával időben ki lehet a lakásból menekülni és hívni a tűzoltókat. Minél hamarabb érnek ki a tűzoltók, annál több értéket tudnak megmenteni.

 

A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. A legoptimálisabb az lenne, ha minden szobában lenne ilyen eszköz.