Nem látszik komoly szándék

Életmód - Helyi - szerző: KT

Nincs több hosszabbítás a projekt önrészének igazolásával kapcsolatban – adta hírül a mai napon dr. Farkas Tibor, a DDRFÜ vezetője dr. Imri Sándor tájékoztatása szerint.

A polgármester közölte, természetesen az előzetes jelzés után érkezik majd a hivatalos levél is. A képviselő-testület néhány tagja bizakodóan tekint egy utolsó utáni meglehetősen utópisztikus pillanatra, amikor egy nehezen lebonyolítható pénzügyi tranzakció eredményeként a hivatalos értesítés visszafordítható lenne. Az a közelgő hivatalos értesítés, melynek legfőbb oka a 200.000Ft+ÁFA ellenében ki nem váltott jelzés értékű pályázati anyag, és amire a polgármester úr szerint az irányító döntéshozók a komoly szándék jelképeként tekintettek.

Döme Róbert képviselő a korábbi potenciális befektetővel, az Aquaplussal kapcsolatban elmondta: a polgármester aláírási joga valóban vissza lett vonva egy délelőtti, 10 órai zárt képviselő-testületi ülésen, mely információ érdekes módon valahogy kiszivárgott. Azonban nem igaz, hogy emiatt nem történhetett meg az ominózus utalás, hiszen a befektetőjelöltet továbbra is a 16 óráig tartó határidős szerződés kötötte. Az utalást követően a polgármesternek joga és lehetősége lett volna a délelőtti döntést megsemmisíteni és újraszavaztatni, mely a számlán díszelgő összeg láttán egyértelműen más lett volna annak ellenére, hogy a tárgynapon, sőt a határidő lejártáig sem lettek a szükséges szerződések a testület számára megküldve. Az aláírási jog megvonása olyan testületi döntés volt, mely nem változtatta meg a pályázó határidőig szóló lehetőségeit.

Dr. Imri Sándor a testületi magatartást furcsállja: a hivatalos pályázati anyagot kiváltó befektetőjelölt lehetőségeit csorbítani látja a testület határidő lejárta előtti döntése által, azzal szemben, hogy a pályázati anyagot ki sem váltó befektető személyét két elmulasztott alkalom után újabb hosszabbítási kérelem illette meg.

Egyenlőre nincs hír a pályázatra szánt összeg olyan átcsoportosításáról, mely során az egészében a régióban maradna. Öröm az ürömben, hogy előzetes jelzések szerint a kórház a rá eső fejlesztést önállóan is elkezdheti, így Harkány mégis gyarapodhat a projekt kapcsán.