Nyugdíjasokat raboltak ki, börtön vár rájuk

Baranya - szerző: HH

A Komlói Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat két férfi ellen, akik 2021 nyarán bántalmaztak egy idős párt és elvették a nyugdíjukat.

 

A két vádlott a nyugdíjak kézbesítésének napján a déli órákban ment be a 64 és 78 éves sértettek lakásába úgy, hogy az egyik vádlott benyomta a bejárati ajtót. A másik vádlott a férfi sértettet félrelökte. A férfiak a lakásban pénz után kutattak, de csak egy üres pénztárcát találtak, mivel a sértettek a nyugdíjat elrejtették. A vádlottak az ágyban fekvő idős hölgyet hajánál fogva megemelték és az üres pénztárcával megütötték a fejét.

 

A két férfi ekkor elhagyta a lakást, de egyikük néhány perc elteltével ismét belökte a bejárati ajtót, visszament a lakásba. A vádlott látta, hogy a férfi sértett pénzt rejt a zoknijába, az ágyra lökte és védekezését legyűrve, tőle az elrejtett pénzt – 61.000 forintot – elvette.

 

A másik vádlott ezen túlmenően 2021 tavaszán Komlón, az utcán ököllel arcon ütött egy másik férfit is, amitől annak eltört az állkapcsa.

 

Az ügyészség mindkét férfit idős személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, a fiatalabb férfit ezen felül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja, amiért tíz évig is hűvösre tehetik őket. Az egyik vádlott letartóztatásban van, míg a másik más ügyben szabadságvesztés büntetését tölti.