Népszámlálás – személyre szabott lesz az online kérdőív

Belföldi hírek - szerző: HH

Október elsején kezdődik a népszámlálás. Az első két hétben az online tér kap nagyobb hangsúlyt, azt, aki október 16-ig nem tölti ki interneten a kérdőíveket, számlálóbiztosok keresik fel. Az összeíráson a részvétel kötelező.

 

A következő napokban címre szóló felkérőleveleket kézbesítenek a háztartásoknak, amelyekben megtalálható lesz az a 12 jegyű belépési kód, amelynek segítségével be lehet lépni a népszámlálás felületére. Ha valakinek nem érkezik meg ez a levél vagy elveszíti, akkor ügyfélkapun keresztül is tud belépési kódot igényelni.

 

Interneten a www.nepszamlalas2022.hu oldalon lehet kitölteni a kérdőívet, és az online résztvevők pedig nyereményjátékban is részt vehetnek. A válaszadás egy 2-3 tagú háztartás esetében körülbelül fél órát vesz igénybe.

 

Az elektronikus kérdőív személyre szabott, azaz életkortól függően változik, mire kell válaszolni. A kérdőív, amelyben többnyire egyszerű feleltválasztós kérdések szerepelnek, elérhető magyar és angol nyelven, de a népszámlálás oldalán még 19 nyelven látható a tartalma.