Rosberg indul az első kockából

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg nyerte a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati, négyszer is félbeszakított időmérő edzését a Hungaroringen. Így a Mercedes német pilótája indul a vasárnap 14 órakor startoló verseny első pozíciójából.

 

 

A 31 éves versenyző pályafutása során 26. alkalommal rajtolhat az élről, az idén negyedszer nyert időmérőt, a mogyoródi pályán másodszor szerezte meg a pole pozíciót. Rosberg mellől csapattársa, a vb-címvédő brit Lewis Hamilton rajtol majd, míg a harmadik kockából a két évvel ezelőtt győztes Daniel Ricciardo vághat neki a 31. Magyar Nagydíjnak.

 

Négy piros zászló

 

Négyszer kellett piros zászlóval félbeszakítani a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, amelynek első szakaszát valamivel több mint egy perccel a vége előtt leintették.

 

Az úgynevezett Q1-et először a heves záporban a pályán felgyülemlett nagy mennyiségű víz miatt szakították félbe, majd az újrakezdés után szinte azonnal ismét le kellett inteni, mert a svéd Marcus Ericsson (Sauber) a 7-es kanyarban kicsúszott és a gumifalba csapódott.

 

A pilóta nem sérült meg, de a műszaki mentés ideje alatt a többiek nem körözhettek a pályán. Az edzés ismét folytatódott, ekkor azonban a brazil Felipe Massa (Williams) találta el a gumifalat a 4-es kanyar után, így az időmérő során már harmadszor kellett piros zászlóval félbeszakítani a programot a versenybíróságnak.

 

A kvalifikáció újra folytatódhatott, de a mezőny most sem úszta meg baleset nélkül a Q1-ből hátralévő rövid időszakot. Az indonéz Rio Haryanto (Manor) összetörte az autóját a pálya egy olyan pontján, ahol veszélyes lett volna a műszaki mentést úgy elvégezni, hogy a többi autó a pályán van, ezért negyedszer állították le az időmérő első szakaszát, ekkor azonban már végleg, mivel mindössze 1:18 perc maradt a rendelkezésre álló 18-ból.