Siklóson alakuló ülést tart az új testület

Baranya - szerző: KT

A választást követő tizenöt napon belül, Siklóson október 22-én tartják meg az új testület alakuló ülését. Az eskütétel a gyakorlat szerint ünnepélyes keretek között történik.

 

 

A jogszabály szerint a képviselő-testület alakuló ülését a választást követő tizenöt napon belül, így Siklóson október 22-én tartják. A Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont előadótermében 17 órakor kezdődő ünnepélyes rendezvényen a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatja a tagokat a választási eljárás törvényességéről valamint a polgármester- és a képviselőválasztás eredményéről, majd dr. Marenics János ismerteti a polgármesteri programot.

 

Az alakuló ülésen dr. Marenics János polgármester mellett a megválasztott képviselők, Szalai Ottó, Reitz Emilné, Virág László, Pataki Gabriella, Mikola János, Juhász Tibor valamint Balázs Csaba Jenő teszik le esküjüket. A kompenzációs listáról Pohl Marietta, Vida Dezső Zoltán és Zádori Tivadar jutott be. Az alakuló ülésről távollévő képviselő azon a testületi ülésen teszi le esküjét, amelyen először részt vesz.