Tavasszal már az új piacon árulhatnak

Helyi - szerző: HH

Az ütemterv szerint halad, így január végével jelenti készre a kivitelező az őstermelői piac felújítását, a tavaszi hónapokra pedig már az árusok is beköltözhetnek.

 

 

A munkálatok január végi mérföldköve még nem jelenti a piac teljes elkészültét, ugyanis kezdetét veszi egy folyamat, mely az esetleges hibákat, hiányosságokat tárja fel és pótolja. A város képviselő-testülete ezt követően elfogadja az új bérleti díjakat, és teszi elérhetővé az új infrastruktúrát.

 

A tavaly augusztus óta zajló helyszíni munkálatok egy nyertes TOP pályázatnak köszönhetően valósulhattak meg. Az őstermelői piac 300 millió forintból felújított felülete, épületei várhatóan gátat szab a finoman szólva nem európai körülmények közt üdülőterületen burjánzó közterületfoglalásnak, mely amellett, hogy a szabálytalan megállásra késztetett autók miatt rendre balesetveszélyes helyzetet teremtett, a zöldfelületet is felemésztette. Annak egyes területeit ugyanis nemhogy rendbe nem rakták az ott árusítók, hanem néhol zúzott kővel is felszórták saját kényelmükre – mely azóta sárfoltokban áll.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a projekt során L alakban kerül felújításra a piac azon sarki területe, mely a buszmegállóval érintkezik. Ennek megfelelően a Bajcsy-Zsilinszky utcától – a buszpályaudvar körüli, a helyi termékeket értékesítő árusító felületek, valamint a rá merőleges, elavult épületek egészen az Ady Endre utcán lévő pékségig öltenek új formát.

 

A felújításokkal érintett a szervizcsarnok őstermelői piac felőli része is, ahol raktárak mellett például hűtő- és mérlegház került kialakításra, de helyet kapott egy vizesblokk is, ami a piaci mosdók évtizedes problémáját oldja meg. Az épület régi piac felé eső részét továbbra is bérbe lehet majd adni.