Teljesen megújul a Palatinus, ráadásul kettő lesz belőle

Baranya - szerző: HH

Pécs legnagyobb kapacitású, patinás szállodája az elkövetkezendő években jelentős átalakításon, komplett külső és belső felújításon megy keresztül. A többmilliárdos projekt részben a Kisfaludy pályázaton elnyert forrásból valósul meg.

 

 

Az épület szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá a városi korzó utcaképét meghatározó százéves szálloda – közölte az intzémény. A tervezett beruházás során átgondolt építészeti- és belsőépítészeti beavatkozások révén újulnak meg a szálloda vendégszobái, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai, valamint villamos- és gépészeti hálózatai.

 

Zöldmezős beruházás keretében a létesítmény egy modern konferencia- és rendezvény részleggel bővül, felette parkosított tetőkerttel. Ennek köszönhetően a tervek szerint közvetlen gyalogos kapcsolat létesül a Széchenyi tér felé, jobban bekapcsolva ezáltal a szállodát is a város főterének napi vérkeringésébe.

 

A szolgáltatásaiban kibővített wellness részleg, valamint a megyeszékhely első igazi SkyBar teraszának tervezett kialakításával a fejlesztés kiemelt célja, hogy a szálloda szépségeit és szolgáltatásait a szállóvendégeken kívül a pécsi polgárok is élvezhessék.

 

A Pécsre látogatók a közeljövőben Palatinus márkanév alatt ráadásul már nem csak egy, hanem két különálló belvárosi szálloda közül is választhatnak. A Palatinus Grand Hotel Király utcai épületének közvetlen szomszédjában ugyanis már javában zajlik a Palatinus Boutique Hotel kialakítása. A műemléképület komplex rekonstrukciója szintén részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert forrásból valósul meg. E kisebb szálloda tervezett átadása 2021. nyara.

 

A fejlesztések révén Pécs történelmi belvárosában így hamarosan két, minőségében négycsillagos besorolású, kialakításában merőben eltérő arculatú szálloda várja visszatérő és új vendégeit. A két szálláshelyen a tervek szerint összesen 120 vendégszoba és 400 fős nagyrendezvények lebonyolítására is alkalmas infrastruktúra létesül. A beruházás időtartama alatt a szálloda és a meglévő rendezvényhelyszínek nagy része a tervek szerint folyamatosan üzemelnek.