Tízmilliókat sikkasztott téligumikkal

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2013. augusztusa és 2015. februárja között több, mint 17 millió forintot tulajdonított el munkáltatójától, egy pécsi autókereskedéstől – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

 

 

A pécsi férfi egy autókereskedés alkalmazásában állt, ahol a kereskedés vezetőjeként feladata volt az értékesítés és a vásárlókkal való kapcsolattartás. A vádirattal érintett időszakban a pécsi férfi a kereskedés ügyfeleitől nagyobb összegeket vett át, jellemzően téligumi-garnitúra ellenértékeként, melyeket megrendelt, az ügyfeleknek átadott, azonban az általuk kifizetett vételárat a kereskedés pénztárába nem fizette be, azt jogtalanul eltulajdonította. Ezen túlmenően a kereskedő több nagy értékű gépkocsi megrendelése kapcsán sem számolta el munkáltatója felé az ügyfelektől átvett vételár-előleget, hanem azt szintén jogtalanul eltulajdonította.

 

A vádlott a cselekményével több, mint 17 millió forint kárt okozott, azonban az ügyfeleket az autókereskedés kártalanította. Az autókereskedő cselekménye jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett megállapítására alkalmas, amiért akár 2-8 év börtönt is kaphat.