Több mint egy éve ihatatlan a víz Szigetváron, tüntettek a helyiek

Baranya - szerző: HH

Tüntetést szerveztek a Baranya-Víz szigetvári épülete elé a helyiek, mivel a 14 hónappal ezelőtti felújítás óta ihatatlannak találják a vizet.

 

A tüntetők egy 1600 aláírást tartalmazó petíciót adtak át a Nemzeti Vízművek Zrt. képviselőjének, amin azt követelik, hogy legyen tiszta vizük. A probléma több ezer embert érint. A Magyar Építők szerint a projektben mindenki kiválóan teljesítette a feladatát, a gond a társasházak régi rendszereivel van. Ennek némileg ellentmond, hogy mégis egy szolgáltatói programra mutatva várják a helyzet javulását.

 

A balul sikerült felújításról korábban az Új Harkányi Hírek is beszámolt, a napokban pedig a település polgármestere azt nyilatkozta, hogy már látszik a fény az alagút végén, több intézkedést is tettek. Ezek között lecserélték a klóradagolót, felújították a medencéket, ismételt csőhálózati mosatást végeznek, kicserélik a gáztalanító berendezést, oldott oxigén adagoló berendezést telepítenek, és a medencetereket töltő vezetékeket is kicserélik. Ezeket követően – várhatóan 2024 januárra – a programban érintett közel 1800 fogyasztói helyen az ivóvíz élvezeti értéke folyamatosan éri el a kívánt mértéket.