Több mint tíz év után elítélték a harkányi rablás felbujtóját

Helyi - szerző: HH

Felbujtóként elkövetett rablás kísérlete miatt hat év fegyházra ítélte jogerősen a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki társaival próbált kirabolni egy bosnyák pénzváltót Harkányban még 2010-ben.

 

A másodfokon eljáró bíróság közlése szerint azért csak több mint tíz évvel az eset után született ítélet a vádlott ügyében, mert a férfi az ellene folyó büntetőeljárás elől külföldre szökött, és csak 2020 decemberében fogták el. Erről akkor az Új Harkányi Hírek is beszámolt.

 

A vádlott 2010 januárjában adott megbízást négy ismerősének, hogy verjenek meg és raboljanak ki egy Harkányban élő, bosnyák, pénzváltással foglalkozó férfit, aki a szerinte napi rendszerességgel több millió forintot tart magánál. A négy férfi beleegyezett, melyhez fekete ruhát, símaszkot, valamint egy hosszú kalapácsnyelet és gázsprayt is kaptak.

 

Miközben a vádlott egy benzinkútnál várakozott, a négy rabló közül kettő a bosnyák lakása mellett, két másik társuk pedig a közelben várta őket. Amikor a sértett és barátnője hazaért, az addig ott rejtőző két férfi szinte azonnal rájuk támadt és bántalmazni kezdte őket, majd a nő táskájával elszaladtak. A táskában viszont akkor alig volt pénz, így azt menekülés közben eldobták.

 

A négy rablót már 2013-ben elítélték rablás, illetve annak kísérlete miatt 5-10 év közötti, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre. A felbujtó ellen most meghozott ítélet jogerős.