Több órás tanácskozás előzte meg a legfontosabb döntést

Helyi - szerző: KT

A szerdai képviselő-testületi ülést több, mint négy órás tanácskozás előzte meg. Az elhúzódó megbeszélés tárgya az ülés harmadik napirendi pontja, a befektetői ajánlat egyeztetése, az Aquaplus képviselőjével való egyeztetés volt.

A képviselő-testület számára sürgető volt annak a döntésnek meghozatala, ami a befektetői ajánlat elfogadására vonatkozik, hiszen a DDRFÜ vezetője nem fogja javasolni a lejárt határidők meghosszabbítását, ha február 24-ig a testület nem nyilvánítja ki részvételi szándékát. A megállapodás megszületett, ám az elhúzódó tanácskozás miatt papírra még nem került.

A képviselő-testület által egyhangúan elfogadott megállapodás értelmében a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. 35 százalékos részvénycsomagjáért cserébe külső, szakmai befektetőt von be a Harkányi gyógyvíz- Egészséget adó és megőrző őselem című DDOP projekt önerejének biztosítása érdekében 851 millió forint értékben, melyet kizárólag e célra lehet felhasználni. A projekt társasága, a fürdő új részvényese az Invesztor Medicin Kft. lesz. Ő teljesíti a kötelezettségeket, ő fizeti ki ezt az összeget és valósítja meg azokat, amiről a tárgyalások során eddig szó volt. Dr. Imri Sándor elmondta: a fürdő 50 százalékát vette meg a város néhány éve 1,6 milliárdért, ehhez képest most – arányosan – 1,2 milliárdos áron adunk el ebből 35 százalékot. Figyelembe véve fürdő folyamatos értékvesztését, ezt kedvezőnek tekinthetjük.

A képviselő-testület szándéknyilatkozatot tett és egyhangúan felhatalmazta dr. Imri Sándor polgármestert, hogy a kölcsönösen kialkudott feltételeket tartalmazó végleges megállapodás tervezeteket egy héten belül a testület elé terjessze.

György Zoltán, az Aquaplus ügyvezetője a leendő vezérigazgató személyére vonatkozó kérdésemre elmondta: folynak a megbeszélések, több jelöltjük is van. Ezek személyét megnevezni ugyan még nem kívánta, de elárulhatja, hogy közülük a legesélyesebb jelölt nem harkányi de Baranya megyei szakember, aki Harkány közéletében még nem játszott szerepet.

Műszaki tartalommal kapcsolatban megtudhattuk, hogy a befektető a saját elképzeléseit kívánja első körben megvalósítani, a fürdő működését veszélyeztető likviditási problémákra reagálva pedig jelezte, hogy tagi kölcsön formájában akár 100 millió forintot is kész folyósítani.

A megállapodás pontos feltételeiről, a testület elkövetkezendő napjainak, heteinek teendőiről a hétvégén számolunk be.