Több tucat pécsi szereplővel alakult meg a Baranyai Gasztronómiai Klaszter

Baranya - szerző: HH

Megalakult a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter – számolt be róla a gesztor, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A klaszter létrehozásának célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. A kamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsment feladatait az első évben.

 

Az alapító tagok sorába a Teleky Catering, ROOM Bistro&Club, Blöff Bisztró, Főnix Pizzéria, Elefántos Étterem, Rokusch Kávézó, Mevid Zrt., Pezsgőház Étterem, Nana Bistro, Mischler Cakes, Fókusz Étterem, Est Café, Made in Pécs Bár, Pécsi Kávé – Bar19, Morzsa Bakery, Crystal Étterem, Nappali, Reggeli, Organik Tojás és az Aranykacsa Étterem tartozik.

 

A klasztertagok egyebek mellett az oktatás, közös információs adatbázisok, közös megjelenés, képviselet, rendezvények, tapasztalatcsere és piacélénkítés területén várnak együttműködést.

 

A Teleky Zoltán (Teleky Catering, ROOM Bistro&Club) elnöklete mellett Felcser Dávid (Nappali, Reggeli) a fenntarthatóság, helyi termék, Gellai Gergő (Est Café, Made in Pécs Café) rendezvények és programok, Miszler Miklós (Mischler Cakes, Fókusz Étterem) technológia korszerűsítés és fejlesztés, valamint Zachár Zsolt (Elefántos Étterem) a belvárosi ingatlanok és teraszok, városi bérleti kondíciók területén teszi hozzá tudását a kalszter működéséhez.