Tömegesen lettek rosszul a tanulók

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Harminckilenc gyereket vittek kórházba a mentők egy csepeli iskolából szerda délután, miután a diákok rosszul lettek – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette: a mentők 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolához.

 

 

Az 5. osztályos tanulók – két osztály diákjai – fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát szakemberek vizsgálják. A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdőben.

 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz-minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne.

 

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere azt mondta: azóta független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, ő ugyancsak kiváló minőségűnek ítélte. Hozzátette, hogy az ételmérgezés is kizárható. Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul. Vagyis egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket, a diákokat éjszakára megfigyelésre benntartják a Heim Pál Gyermekkórházban – mondta a polgármester.