Tucatszám hullottak a jogsik

Helyi - szerző: GR

Közel félezer esetben ellenőrizték a közúton közlekedőket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a húsvéti időszakban. Tizenegyen ittasan vezettek, négy embernek pedig a forgalmija bánta az országos közúti razzia baranyai intézkedéseit.

Baranya megyében az országosan meghirdetett „Józan Húsvét” közlekedésrendészeti ellenőrzés során 2013. március 25. és április 01. között az intézkedő rendőrök összesen 434 személlyel szemben foganatosítottak alkoholszondás ellenőrzést, melyből járművezető 11 esetben (6 gépkocsivezető és 5 kerékpáros) bizonyult ittasnak – olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az adott időszakban 3 büntető feljelentést, 12 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben indítottak közigazgatási eljárást, míg helyszíni bírságot közlekedési és egyéb szabálysértések elkövetése miatt 60 esetben szabtak ki. Gépjármű forgalmi engedélyt lejárt műszaki érvényesség és más szabályszegések miatt összesen 4 esetben vettek el.

A baleset-megelőzés jegyében, főként a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők körében végrehajtott intézkedések kapcsán 49 alkalommal éltek a rendőrök a figyelmeztetés lehetőségével.

Az akció időszakában Baranya megyében kettő súlyos és hat könnyű, míg a hosszú hétvégén (03.30. – 04.01.) három könnyű személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

(forrás: BMRFK / Pécsi Stop)