Testvére adataival csináltatott magának személyit, hogy megússza a börtönt

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy szigetvári férfi ellen, aki testvére adataival csináltatott magának személyi okmányokat, hogy megússza a börtönt.

 

A szigetvári férfit a Barcsi Járásbíróság 2020. októberében két és fél év börtönre ítélte nem jogerősen. A férfi még aznap a pécsi okmányirodában testvére személyi adatainak megadásával új személyi igazolványt, valamint vezetői engedélyt igényelt.

 

Ügyintézéskor az ügyintéző a férfi helyszínen készített fényképét, valamint a nyilatkozata alapján testvére személyes adatait rögzítette, valamint nyilvántartásba vette azt is, hogy a férfi a korábban kibocsátott okmányokat elvesztette.

 

Néhány nappal később, a férfi meghatalmazása alapján az okmányokat egy ismerőse vette át az okmányirodában.

 

Időközben a Barcsi Járásbíróság által kiszabott ítélet jogerőre emelkedett. Mivel a férfi nem vonult börtönbe, ezért vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.

 

2021. augusztusában a Szigetváron igazoltatták és nem volt szerencséje: az intézkedés során kiderült, hogy a képe és a testvére adatai nem tartoznak össze, így nemhogy a börtönt kell megkezdenie, de újabb eljárás is indult ellene.