Úgy berúgott a vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Belföldi hírek - szerző: HH

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés.

 

Az 50 éves férfi közel 30 éve dolgozik a vasútnál, ám tavaly karácsonykor, kora este egy üveg vodkával lépett szolgálatba úgynevezett „forgalmi szolgálattevőként” a Pacsa melletti vasútállomáson.

A férfi feladata volt a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása a környező vasútállomások között. Kezelnie kellett a biztosítóberendezést, vagyis a vasúti jelzőket, amellyel engedélyezni lehet a vonatoknak az érkezést és az indulást.

 

A vasutas már a szolgálatba lépése kezdetén inni kezdett, a magával vitt egy liter vodka elfogyasztása után az esti órákra teljesen kiütötte magát, még a telefonra sem ébredt fel. Az pedig nem ártott volna, ugyanis a menetrend szerint Szombathely és Pécs között közlekedő két személyvonatot nem tudta fogadni, nem állított be számukra szabad jelzést, nem adott engedélyt a továbbhaladásra sem. Másfél órára teljesen leállt a közlekedés a vonalon.

 

A többi vasutas értesítette a rendőrséget, a járőrök az állomás forgalmi irodájában találták meg, de sokat nem faggathatták, mert a rendőri intézkedés közben újra elaludt.

 

A büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő vasutast a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolja.