Új buszok róják a megye útjait

Baranya - szerző: HH

Huszonkét új autóbusz állt szolgálatba Baranya megye útjain. A korszerű, sárga Credo járműveket 1,37 milliárd forintért szerezte be a Volánbusz, jelképes átadásukra csütörtök délelőtt került sor Pécsen.

 

Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója az új buszok pécsi átadásakor

 

Az új buszokon légkondicionáló és USB töltő is van, jellemzően a megyeszékhely és Siklós, Bonyhád, Mohács valamint Komló gerincvonalain lehet találkozni. A forgalomba álló, összesen 1,37 milliárd forint értékű 22 új autóbusz éves szinten csaknem 5 millió utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást.

 

A Volánbusz a szolgáltatási színvonal emelése érdekében folyamatosan jelentős fejlesztéseket hajt végre, amelynek jól látható eredményei vannak – mondta Kameniczky Ákos. A vállalat forgalmi és kereskedelmi főigazgatója hangsúlyozta: a folyamatosan érkező új buszok kiemelkedő szerepet játszanak a vidéki autóbusz-közlekedés megújításában. A falvakban élők számára gyakran az egyetlen közlekedési lehetőséget jelentik járataink, amelyek Baranya megyében több mint 280 kistelepülés lakói számára teszik lehetővé a városok kényelmes és gyors elérését.

 

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő az új buszok pécsi átadásakor

 

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő megjegyezte, hogy a most átadott vadonatúj buszokkal tovább növekszik az utazási komfort és biztonság a baranyai utakon.

 

Nagy Csaba képviselő az új buszok pécsi átadásakor

 

Nagy Csaba országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a MÁV és Volánbusz mára olyan egységes szakmai irányítás mellett működik, amely összehangolja a társaságok működését. Hozzátette, hogy a Baranya megyei autóbuszpark bővítésének vonatkozásában fontos, hogy hazai gyártású autóbuszokat tudott beszerezni a Volánbusz.

 

Dr. Őri László, Baranya Megye Közgyűlési elnöke az új buszok pécsi átadásakor

 

Az országnak azon a vidékén vagyunk itt Baranyában, mely ha a gazdasági fejlettségi mutatókat nézzük, akkor a legrosszabb számokat mutatja országos összehasonlításban, a megye az elmúlt harminc évben nem talált gazdasági vonatkozásban úgy magára, ahogy azt szeretnénk – fogalmazott dr. Őri László. Mint a Baranya Megye Közgyűlési elnöke hozzátette, épp ezért a következő időszakban a legfontosabb törekvésük a gazdaság megerősítése és egy élhető vidék megteremtése, ahol munkát is lehet találni. Hozzátette, ehhez elengedhetetlenül szükséges a közlekedési infrastruktúrának a fejlesztése. Az elmúlt években elindult fejlesztések meg tudják teremteni a lehetőségét annak, hogy ne legyen hátrány a vidéki Baranya kisebb településein élni, hiszen egy jó autóbusszal oda lehet érni időre a munkába és iskolába is. Ha van jó közlekedési infrastruktúra, akkor van helyi gazdaság élénkítés és vannak munkahelyek is – fogalmazott.