Új életmentő technológiát mutatnak be Csarnótán

Baranya - szerző: HH

Innovatívnak számító technológiát mutatnak be augusztus első napjaiban Csarnótán az önkéntes tűzoltó- és mentőegyesületeknek. A szakmai előadások és gyakorlati bemutatók után a csapatok különböző szituációkban ki is próbálhatják az eszközöket.

 

 

A korábban hidraulikus működéssel azonosított eszközök elektromos, akkumulátorral működő változatát hozzák le a fővárosból, hogy a szakmai napon ismerkedhessenek meg velük a speciális mentésben is riasztható csapatok – ismertette Vas Tamás, a szervező Baranya Speciális Mentő Egyesület elnöke. A rendezvény lebonyolítását a társszervező, Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület segíti, az eszközöket pedig a Weber Rescue hivatalos magyarországi képviselője hozza.

 

Az akkumulátoros működésnek köszönhetően az olyan eszközök, mint a feszítővágó vagy emelő kisegítő berendezések és tömlők nélkül bevethetőek, így gyorsabb, szabadabb munkavégzés lehetséges velük. Jellemzően balesetek és műszaki mentések helyszínén van szükség rájuk, ahol roncsból kell beszorult személyt kimenteni.