Új KRESZ, új vizsga?

Belföldi hírek - szerző: HH

Új, uniós normáknak is megfelelő KRESZ-t vezetnének be a  FIDESZ szakpolitikusai. A közel negyven éves közlekedésrendészeti szabályzat  módosítása új vizsgáztatási rendszert jelenthet, de nem kizárt az újravizsgáztatás sem.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az új KRESZ-t kidolgozó munkabizottság már májusban elkezdi a munkát, és az új jogszabály még az idén életbe léphet. Ezzel ellentétes nyilatkozatot adott  Bíró Márk Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, aki  a jelenlegi parlamenti ciklus vége felé, vagy 2014 közepén tartja reálisnak az új KRESZ hatálybalépését. Bíró Márk a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok és szankciók átalakításnak felelőseként azt is  jelezte, hogy a tervezett módosítások helyett a párt frakciója teljesen  új közlekedési szabályokat akar.

2012. április 23-án hozta létre a Fidesz-frakció  azt a munkabizottságot, amelyben szakpolitikusok, a rendőrség  és az illetékes minisztériumok  szakemberei, és civil szféra szereplői, mint KRESZ-oktatók, autós érdek-képviseleti szervezetek, közlekedési szakújságírók kapnak  lehetőséget hogy részt vegyenek  az új törvény kidolgozására – közölte a szóvivő.