Új társadalmi megbízatású alpolgármestert választott a testület

Helyi - szerző: HH

A csütörtök délutáni testületi ülésen lemondott Éva Ferenc alpolgármester valamint Kesjár János a pénzügyi bizottság elnöke. A testület új társadalmi megbízatású alpolgármestert választott Kecskeméthy Pál személyében.

 

 

A személyem körül kialakult helyzet miatt – amit 43 évvel ezelőtt követtem el, ami után a mai napig is megbánást tanúsítok és letöltöttem érte járó büntetésem – Harkány város további töretlen fejlődése, a városvezetés pozitív megítélése és nem utolsó sorban családom nyugalma érdekében a mai nappal lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről – e szavakkal nyújtotta át Éva Ferenc a lemondását Baksai Tamásnak, Harkány polgármesterének.

 

A testület titkos szavazással, minősített többséggel – egyhangúlag – az egyéni mandátumot is szerzett Kecskeméthy Pál képviselőt választotta Harkány társadalmi megbízatású alpolgármesterének.

 

Az alpolgármesteri kinevezésére való tekintettel a Jogi és Szociális Bizottság személyi vonatkozásában is változás történt. Kecskeméthy Pál bizottsági helyét a testület döntése értelmében Éva Ferenc tölti be.

 

Megsokasodott önkormányzati feladatai miatt – és új teendői hatékony ellátása érdekében – Kecskeméthy Pált visszahívják a fürdő felügyelőbizottságából. Helyébe a testület Éva Ferencet delegálja.

 

Lemondott Kesjár János is a Pénzügyi, Városfejlesztési, Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság elnöki tisztjéről. Döntését megromlott egészségi állapotával indokolta. A bizottságban betöltött vezető pozícióját a testület egységes szavazata alapján Éva Ferenc képviselő foglalta el. Kesjár János a jövőben bizottsági tagként és képviselőként szolgálja a várost.