Üres polcok a Tescoban: bővítés vagy munkaerőhiány?

Baranya - szerző: KT

Válságtanács lesz ma a Tescónál, mert már az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerőhiány és a bérfeszültség – írja a Népszabadság. Az üres sorokról és csökkenő árukészletről a siklósi áruházban megoszlanak a vélemények.

 


 

A lap úgy tudja, a két kiskereskedelmi szakszervezetet az áruházlánc hívta össze a soron kívüli megbeszélésre; a munkaerőhiány az áruházak ellátását is veszélyezteti, ezért sok üzletben üresek a polcok.

 

A siklósi Tesco üres polcaival kapcsolatban illetve egy tervezett bővítésre vonatkozó kérdésünkre az áruház nem válaszolt, de többen elmondták: korábban már volt szó egy felújításról is, egy árufeltöltő pedig az üres polcokra és a műszaki cikkek megrövidített szekrényeire mutatva azt közölte: bővítik a siklósi Tescot, az áruház készleteit ezért csak minimális mértékben pótolják.

 

A siklósi üzlet terveiről nincs hivatalos információnk, de a Tesco sajtóosztálya

 

nem most hallgat először.

 

Hetekkel korábban azért fordultunk hozzájuk, hogy megtudjuk, az áruház nevében a biztonsági őr a vásárlótérben kiabálva az eljárásrendjüknek megfelelően fenyegetőzött-e perrel egy, a szerkesztőség által az áruházról készített fénykép kapcsán. A felvétel akkor készült, amikor a vásárlókat az utcára küldték.

 

Az áruház – akkori hangosbemondóban elhangzottak szerint – még ebben a terrorcselekményekkel teletűzdelt időszakban is rendszeresen tart olyan gyakorlatot, amikor valótlan vészhelyzetet jelentenek és a tömeget egy helyre terelik.