Véget ért a siklósi csatornázás

Baranya - szerző: KT

Lezárult Siklós 2 milliárd forintos szennyvíz projektje. Dr. Marenics János, a város polgármestere az eddigi egyik legsikeresebb fejlesztésnek nevezte azt a beruházást, ami kapcsán 1250 siklósi család háztartása és 50 vállalkozás lett rákötve a szennyvízhálózatra.

 

 

A csatornázottság 50-55 százalékról 100 százalékra nőtt a projekt elmúlt két éve alatt. Ez komfortosabbá teszi az emberek életét, növeli az ingatlanok értékét és hozzájárulhat a gazdaság élénkítéséhez, vállalkozások Siklósra településéhez.

 

Pozsonyi István projektmenedzser a keddi zárórendezvényen elmondta: a döntő részben európai uniós pályázati támogatásból finanszírozott fejlesztés keretében Siklóson nagyobb kapacitású szennyvíztisztító épült, 19 kilométer hosszan gerinc- és 11 kilométeren bekötővezetékeket fektettek le.

 

Marenics kifejtette: a beruházásra a környezet védelme és annak érdekében volt szükség, hogy a mintegy tízezer lakosú, a turizmus és a közigazgatás tekintetében is Dél-Baranya egyik központjának számító város megfeleljen az európai uniós elvárásoknak. Siklós összesen tizenkét alkalommal pályázott a beruházásához szükséges összegre, mire sikerült azt elnyernie.

 

Siklósi Hírek online