Világszerte szigorúbb előírásokat vezetnek be a rendezvényeken

Nagyvilág - szerző: HH

Valószínűleg nem egyedül robbantott a manchesteri merénylő. A britek a legmagasabb fokozatú biztonsági intézkedéseket léptették érvénybe, de világszerte szigorítják a biztonsági előírásokat.

 

 

A 22 halálos áldozatot és 59 sebesültet követelő hétfői merénylet után világszerte megszigorítják a kulturális és tömegrendezvények biztonsági előírásait, de a szakértők szerint így sem lehet elkerülni a terrorcselekményeket. Szigorúbb előírásokat jelentett be az amerikai belbiztonsági minisztérium és a hongkongi Asia Word Expo szervezői is, valamint a franciaországi rendezvényeken is új biztonsági intézkedésekre lehet számítani.

 

Fél az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is, mint közölték, nem kell ahhoz hírszerzés, hogy a szerdai stockholmi Manchester United-Ajax Amsterdam Európa Liga-döntőjét is lehetséges támadások célpontjaként kezeljék.

 

Itthon a Fidesz Brüsszel bevándorláspolitikáját tette felelőssé a merénylet miatt, a migránsok fogadása elől szintén elzárkózó szigetország viszont közölte, Salman Abedi brit állampolgár volt, aki nemrég három hetet Líbiában töltött. Az ISIS azt állítja, ők állnak a történtek mögött.