Zajlik a medencék helyreállítása a harkányi fürdőben

Helyi - szerző: HH

Megkezdődött a gyógymedencék csempéinek helyreállítása – tájékoztatta lapunkat Szilágyi Tibor.

 

 

A fürdő igazgatóságának tagja hozzátette, a különböző medencéket érintő munkálatok ütemezetten zajlanak, egy-egy medence javítása – a kültériek esetében az időjárástól is függően – hozzávetőlegesen három hétig tart. Amellett, hogy igyekeznek a lehető legkevesebb fennakadást okozni a vendégeknek, az igazgató kiemelte, hogy szolgáltatáskiesés nem lesz a fürdőben, a legforgalmasabb hónapokban pedig nem zajlik majd munkavégzés.

 

Szilágyi Tibor megjegyezte: a medencék javítása nem egy új medencetest kiépítését jelenti, de évekre szólóan javítja azok állapotát, biztonságosabbá, esztétikusabbá téve azokat.

 

A csempék átfogó javítása összetett és hosszadalmas feladat: a különleges igénybevételnek kitett burkolati elemeket le kellett gyártatni, amire a műszaki felmérést követően kerülhetett sor. A beszerzési eljárás győztese az elmúlt hetekben szállította le az elemeket, melyek az érintett medencék szakaszos lezárásával – jelenleg az egyik kinti gyógymedencében – kerülnek a helyükre.

 

A rekonstrukció mellett – mely keretében több mint 400 négyzetméter medenceburkolat kerül javításra – megújulnak a medencék körüli árnyékolók és a spanyol kőből álló fal is.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.