Nem szavazták meg maguknak

Helyi - szerző: KT

Nem szavazták meg maguknak a képviselők a tiszteletdíjat. Szeretnék kiállni az emberek elé és azt mondani, megdolgoztam a pénzért, azzal is, hogy visszafordítom Harkánynak. Szeretném, ha célfeladatokra fordíthatnám az összeget – mondta Poller Roland fideszes képviselő azon az ülésen, ahol napirendi pontként szerepelt a képviselők tiszteletdíjának és költségtérítésének kérdése.

 

A képviselő példát is hozott: a fürdő Platánkapuját is vonzóbbá lehetne tenni abból a pénzösszegből, ami esetlegesen több képviselő tiszteletdíját tartalmazza.

 

A felvetést jogi szempontból is vizsgálni kell, mivel egy bér jellegű kifizetésről van szó. A tiszteletdíjak kérdése – nem kötelező feladatként – évi négymillió forintjába kerülne a városnak – szögezte le dr. Imri Sándor polgármester, majd hozzátette: a város nincs abban a helyzetben, hogy a képviselők szabad akaratukból valamiféle szponzori tevékenységet végezzenek a város pénzéből.

 

Harkány adósságállományának teljes kiegyenlítéséről korábban volt szó. A költségvetés januári alakításakor ez esetben érdemes visszatérni arra, hogy a testület tagjai meghatározott keretet kaphatnak, melyet önkormányzati feladatra fordíthatnak – zárta a napirendi pontot a polgármester.