Csak az innovatív politika lehet sikeres a jövőben

Belföldi hírek - szerző: GR

Csak az innovatív politika vezethet ki a mai válságból – jelentette ki Orbán Viktor kedden a General Electric budapesti globális üzleti szolgáltató központjának megnyitóján, ahol fantasztikus sikertörténetnek nevezte Magyarország és az amerikai GE együttműködését.  

 

(fotó: MTI / Beliczay László)

Csak az innovatív vezetésű politika lehet sikeres a jövőben, ami ráadásul „fekszik a magyaroknak” – írja az MTI a kormányfő szavait. Megjegyezte, amikor Magyarország kritizálja az Európai Unió lassú válságkezelését, akkor azt a közösség javítása érdekében teszi, hogy azon belül lehessen jobb teljesítményt elérni.  

 

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a magyar gazdaság makroszinten stabilan áll a lábán, ez „egy javuló közeg”, a múlt év utolsó negyedévi növekedési adatok már azt mutatják, a közép-európai régióban a magyar gazdaság bővül a legjobban.   

 

Magyarország és a GE kapcsolatát fantasztikus sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök, aki szerint ez nagyrészt a vállalatnál dolgozó magyarok tehetségének, elkötelezettségének és munkabírásának köszönhető. Az amerikai cég magyarországi története azt mutatja, „ha vannak jó partnereink, a magyarok igenis lehetnek sikeresek” – fogalmazott a Váci úton lévő szolgáltató központ megnyitóján a cég vezetői, munkatársai előtt.   

 

Felidézte, hogy amikor a GE tulajdonos lett a Tungsramban, akkor – „szemben számos privatizációs történettel” – nem akarta bezárni a gyárat, nem a piacot akarta megvenni, és „nem azon gondolkodott, hogyan köthetne útilaput az itt dolgozó emberek talpára”.   

 

A GE-nek ma több mint 13 ezer alkalmazottja van Magyarországon, ahol a legnagyobb amerikai befektetőnek számít, a legfontosabb pedig, hogy 2012-ben kétezer magyar beszállítóval állt kapcsolatban a cég, amelynek esetében a hazai beszállítók részaránya több mint 65 százalék – sorolta az adatokat Orbán Viktor, nyomatékosítva, hogy „erre van szükségünk”. A szolgáltató központ beruházásával kapcsolatban hozzátette, hogy az 1300 jól képzett szakembernek ad majd munkát.   

 

A miniszterelnök végül arra kérte a GE-t, hogy a jövőben is bízzon Magyarországban, mert az országnak fontos, hogy „a régi barátságokat is megerősítsük”.   

 

A GE 1989 vége óta van jelen Magyarországon, amikor többségi tulajdonrészt szerzett a Tungsram izzógyártóban. A Váci úton lévő, környezetbarát épületben helyet kapott, csúcstechnológiát képviselő, új szolgáltató központ a GE üzletágai számára nyújt integrált üzleti szolgáltatásokat Európában és azon túl is.