Életfogytiglant kapott a románt agyonverő Bács megyei rendőr

Belföldi hírek - szerző: KT

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a volt rendőrt, aki tavaly kihallgatás közben halálra vert egy lopás miatt előállított román férfit Izsákon. Társa 25 évet kapott az elsőfokú ítélet kihirdetése szerint.

 

 

A Kecskeméti Törvényszék első fokon Bodor Viktor elsőrendű vádlott életfogytiglant, volt társát, Bimbó Csongort pedig 25 év fegyházbüntetésre ítélte. A vád szerint a két rendőr 2013. április 8-án az izsáki rendőrőrsön olyan súlyosan bántalmazta a lopás miatt előállított férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

 

A vádiratból kiderül: az Orgoványon ismerőse által meggyanúsított férfit megbilincselve a rendőrőrsre szállították, ahol két órán át hallgatták meg. Testét és mellkasát több ütés érte, miközben a székkel is felborult, de ütlegelését, gumibottal való bántalmazását ezután is folytatták. A román állampolgár később rosszul lett, majd eszméletét is elvesztette. Újraélesztése sikertelen volt, életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni. Sérülései között egyebek mellett tüdőzúzódás, szegycsonttörés és sorozatos bordatörések is voltak, halálát zsírembólia okozta.