Lassan vége az akadálypályának. Addig is lassan.

Baranya - szerző: HH

Április óta szinte járhatatlan a borút: mintegy két kilométeren át harmincas tábla mellett kell kerülgetni az úttest felmart gödreit Villány és Nagyharsány között. Egyes szóbeszédek szerint aszfaltot felejtettek el rendelni, a Közút nem cáfol, a lassan harmadik hónapot is megérintő munkálatok előrehaladását az elmúlt napok időjárásával magyarázzák.

 

 

Április 30-án kezdték meg az 1600 négyzetméternyi felületet 1,9 kilométer hosszan érintő burkolatjavítást, mely Nagyharsány és Villány között okoz bosszúságot az arra járóknak – tájékoztat a Közút..

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elmondja: jellemzően az összerepedezett kopóréteg cseréjét végzik, azonban 120 négyzetméteren a teherbírását vesztett pályaszerkezet teljes cseréjére is sor került. A kopóréteg lemarását nagy teljesítményű aszfaltmaróval végezték, amely előzetes ütemtervhez igazodva április utolsó hetében és a május 4-i munkanapon állt a munkálatokat végző harkányi mérnökség rendelkezésére.

 

A munkálatok befejeztének dátumát nem jelölték meg, de elmondták, hogy a technológiai szünet és a csapadékos időjárás miatt az aszfaltozási munkáknak csak május 27-én, szerdán tudtak nekiállni. Jelezték: a munkaterületet az Útügyi Műszaki Előírásoknak megfelelően táblázták ki, az ideiglenes forgalmi rendet útellenőrök segítségével folyamatosan ellenőrizték. Úgy vélik, a harmincas táblára azért volt indokolt a két kilométeres útszakaszon, hogy az ott közlekedők az építési időszak alatt is biztonságosan használhassák az utat.

 

Az útburkolat helyreállítását követően az úttest melletti padka mart aszfaltos stabilizálását tervezik, valamint az érintett útszakaszon ároktisztítási munkákat is fognak végezni.

 

Az úton jelenleg is lassú a haladás, az arra közlekedők negyed órás késéssel számolhatnak.