Harkányban tartja őszi közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség

Helyi - szerző: HH

A Magyar Fürdőszövetség elismerve Harkány városa és a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. utóbbi hónapokban elvégzett munkáját, a már megvalósult és jövőbeni fejlesztéseket, november 25-26. között hosszú idő után ismét Harkányban szervezi meg rendes őszi közgyűlését. A rendezvénynek a Thermal Hotel ad otthont.

 

 

A szövetséget 1992-ben öt magyar fürdő, Hajdúszoboszló, Budapest, Zalakaros, a Danubius Hotels és Harkány hívta életre. Jelenleg 200 tagja van, ebből 116 fürdőt üzemeltető rendes tag, 56 pártoló, illetve egy tiszteletbeli és 27 egyéni tag.

 

A kétnapos rendezvény során minden jelentős gyógyfürdő és fürdő menedzsmentje, valamint számos szakember látogat el Harkányba, szakmai előadások megtartására, valamint, hogy részt vegyenek az egyes bizottságok szekcióülésein is. A rendezvény megtartásának lehetősége Harkányfürdő szakmai elismerését is jelenti egyben.

 

Sikereik közé tartozik, hogy olyan fórumot teremtettek a hazai szakemberek részére, ahol lehetőséget találtak a rendszeres találkozásra, tapasztalatok cseréjére, egymás eredményeinek és problémáinak megismerésére, szakmai konzultációkra. Működésük során számos tanulmányutat és tanfolyamot szerveztek, hozzájárulva a hazai szakembergárda műszaki, gazdasági és morális felkészültségének javításához.

 

A hazai eredmények mellett intenzív külföldi kapcsolatokat is ápol, kiemelten az osztrák, a szlovák, az erdélyi, illetve a német fürdőszövetséggel.

 

Számunkra külön öröm és büszkeség, hogy 2015-ben Harkányfürdőt választotta az őszi közgyűlés helyszínéül a szövetség. Reméljük, beszámolhatunk a 2015-ben elért eredményeinkről, és a 2016-os évre tervezett fejlesztéseinkről is – mondta Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.