A rendőrség is készül a halottak napjára

Életmód - szerző: HH

Kellő körültekintésre figyelmeztet a rendőrség a közelgő halottak napja alkalmából. November első hétvégéjén a temetők környékén fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk, a polgárőrökkel megerősített szolgálat a balesetmentes közlekedés biztosítását illetve a közbiztonsági helyzet javítását célozza meg.

 

 

A rendőrség munkatársai – a közutak kezelőivel egyetértésben – a zavartalan haladás érdekében forgalomkorlátozással, a szabályszerű megállás elősegítéséért ideiglenes parkolóhelyek kijelölésével segítik a közlekedőket. Közleményükben arra hívják fel a figyelmet, hogy ne megszokásból vezessünk: fokozott figyelemmel kell kísérni a közúti jelzéseket, de fontos, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a híradásokból, internetes portálokról a közúti közlekedést érintő esetlegesen bevezetett, ideiglenes változásokról.

 

A közlekedésbiztonságra fordított kiemelt figyelem mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart. A emléknap alkalmából a közlekedésben és tömegközlekedésben részt vevők nagy száma indokolttá teszi, hogy még nagyobb figyelmet kapjanak a trükkös lopások és a zseblopások elkövetői is. A tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén is fokozottan figyeljünk értéktárgyainkra. Lehetőség szerint kabátunk belső zsebében tároljuk a pénztárcát, az iratokat, a telefont. A tolvajok sok esetben az áldozatok figyelmetlenségét, jóhiszeműségét használják ki értékeik eltulajdonítására – hívják fel mindenki figyelmét.

 

A rendőrség emlékeztet: a gépkocsival közlekedők szintén sokat tehetnek a gépjárműlopások- és feltörések megakadályozását illetően: ügyeljenek arra, hogy az értékeket tegyék biztonságos helyre, illetve a jármű ajtaját, az ablakokat és a napfénytetőt az autó elhagyása előtt zárják le, és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéket a gépkocsiban.