Közel százmillió forintot érő drogfogás Pécsett

Baranya - szerző: Kótány Jenő

Kilenc és fél kiló amfetamin gyanús anyagot és 700 gramm extasy-t, továbbá a terjesztéshez szükséges adagoló és csomagoló eszközöket foglaltak le a rendőrök Pécsett egy lakásban péntek délután.

 

 

Kamerákkal és biztonsági zárakkal védték magukat, de a rendőrök így is tetten érték a bűnözőket. Két férfi éppen a porciókat készítette, menekülni és a bizonyítékot elrejteni sem volt idejük, amikor a rendőrök elfogták őket. K. Lajos 32 éves siklósi férfival szemben kábítószer birtoklása bűntett miatt, társával, K. Sándor 25 éves pécsi férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Őt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, Közterületi Támogató Alosztály munkatársai azelőtt fogták el a bűnözőket, hogy a kábítószer az utcára került volna. A kábítószer piaci értéke közel százmillió forintra becsülhető, de a pontos hatóanyag mennyiségének szakértői vizsgálata még folyamatban van – közli a rendőrség.