Nyögvenyelős győzelem

Életmód - szerző: Kótány Jenő

Hozta ugyan a szurkolók által elvárt három pontot a város labdarúgó csapata a megye kettes bajnokságban a Véménd elleni mérkőzésen, azonban a tabella második helyén álló gárdának még vissza kell találnia az őszi fordulókban nyújtott teljesítményéhez.

 

 

Meddő mezőnyfölény jellemezte a hazai csapat produkcióját az első félidő nyitó harmadában, melyre egy szabadrúgást követő kavalkádot követően az ellenfél hálójába juttatott labda tette fel a pontot, igazolva a két gárda közötti – tabellán elfoglalt – különbséget.

 

A játék képe a folytatásban sem változott, mi több, egy védelmi hibának köszönhetően az ellenfél a lefújás előtt öt perccel egyenlített, a döntés ennek köszönhetően a második játékrészre maradt. A folytatásban sem változott a játék képe, sőt az ellenfél is egyre gyakrabban okozott meglepetést, önbizalmukat a csereként beállt támadó – Hőnyi Tamás – találata sem csorbította, amelynek köszönhetően – szintén a félidő végéhez közeledve – kiegyenlítetté tették a találkozót. A hazai gárda ekkor azonban mentális erőnlétről is tanúságot téve a véméndi csapat fölé nőtt, s röpke három percen belül eldöntötte a mérkőzés sorsát, melyet a hosszabbítás ellenére is megőrzött. A mindent eldöntő, három pontot érő találat szerzője szintén a csereként pályára lépett Hőnyi Tamás volt.

 

Kicsit nehéz volt, magunkra húztuk őket, én támadóbb szellemű futballt vártam a csapattól. Hőnyi Tamás cseréje tudatos volt, a játékos az utóbbi időben nehezebben mozgott, remélem mindez most adott számára némi önbizalmat – nyilatkozta Burgert Ottó vezetőedző a mérkőzést követően.