Weboldal indult a legkeresettebb európaiaknak

Technológia - szerző: KT

Elindult az Európa legkeresettebb bűnözőit bemutató weboldal. A 46 szökésben lévő bűnöző között két, gyilkosságért körözött magyar – Farkas Róbert és Varjú Tibor is virít. A listában néhány név és adat nélküli terrorista is helyet kapott, csak hogy tudjuk, van ilyen.

 

 

 

Az Europol gondozásában álló oldaltól azt várják, hogy jelentősen támogassa a nemzetközi szinten keresett bűnelkövetők, valamint a résztvevő európai tagállamok top körözöttjeinek hatékonyabb és gyorsabb kézre kerítését. Mint a rendőrség közleményéből kiderül, úgy gondolják, hogy a lakosság majd rendszeresen látogatja a weblapot. Nem tudni, mennyibe került a létrehozása.

 

A weboldal mögött az Célkörözési Egységek Európai Hálózata (ENFAST) áll. A 28 tagállam rendőreiből álló hálózat feladata a keresett bűnözők felkutatása és gyors elfogása. Az oldal 17 nyelven elérhető tartalmát a tagállamok ebbe tömörült csoportjai önállóan kezelik, tartják naprakészen. Az oldalra csak meghatározott számú körözött kerülhet fel, így valószínűsíthető, hogy minden tag csak a toplistásait szerepelteti rajta.

 

A magyar adatokért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály Célkörözési Alosztály a felelős.