Figyelem, telefonos csalók!

Baranya - szerző: KT

Az elmúlt időszakban több esetben fordult elő a Siklósi Rendőrkapitányság területén, hogy ismeretlen személyek azzal telefonálnak, hogy nyereményjátékon pénzt, vagy ajándéktárgyat nyert a gyanútlan személy. A telefonáló általában a Vodafone, Telenor, Telekom munkatársának adja ki magát. De nem az.

 

Mint állítja, a nyertes csak akkor kapja meg a nyereményét, ha egy bankautomatánál az ismeretlen személy által bediktált telefonszámokra különböző összegeket tölt fel. Ezt követően persze se pénz, se nyeremény, a tettes pedig jót nevet. Ezekre a csalásokra a szolgáltatók is felhívják az ügyfeleik figyelmét honlapjaikon, miszerint ilyen nyereményjátékot nem szerveznek, munkatársaik az ügyfelekhez ilyen kérésekkel nem fordulnak.

 

Másik, olvasónk által jelzett csalás, hogy szintén ismeretlen személy azzal telefonál, hogy tartozás miatt le fogják tiltani az előfizetést, de ha a felhívott elküldi az általa diktált számra az OK szót, türelmi időt kaphat. Természetesen a szolgáltatók ilyet sem tesznek, ezért ha bármilyen esetben gyanús, hogy csalással próbálnak pénzt kicsikarni vagy szolgáltatás igénybevételére rábírni, kérjünk egy óra gondolkodási időt, vagy egyéb halasztást, és értesítsük a rendőrséget.