Harkányban is toboroznak

Helyi - szerző: HH

Kedden, azaz október 11-én Harkányban is toboroz a rendőrség. A határőrizetre összesen 3000 embert vennének fel, ennek a számnak eddig töredékét tudták teljesíteni. 

 

A kormány háromezerrel növeli a rendőrség létszámát a határőrizet megerősítése érdekében – ezt augusztusban jelentette be Tuzson Bence. A kormányzati kommunikációs államtitkár a döntést a tartósnak ígérkező migrációs nyomással indokolta. A megszüntetett határőrséggel kapcsolatban azt mondta: értékelésük szerint egy szervezetben jobban lehet irányítani a rendőrséget, így a közös irányítás megmarad. A toborzást szeptember elsejével kezdték meg.

 

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban arra a kérdésére, hogy tartható-e az országos rendőrfőkapitány által vázolt ütemterv, amely szerint az első képzések már novemberben elindulnak, azt a kitérő választ adta, hogy a rendőrség megteremtette annak feltételeit, hogy elindulhassanak az első képzések. A toborzásra eddig valamivel több, mint ezren jelentkeztek.

 

A harkányi toborzáson az érdeklődők tájékozódást kaphatnak a jelentkezés feltételeiről, módjáról. A 15 órától tartott eseménynek a művelődési ház ad otthont.