Pályázatra készül elő a Zsigmondy csatornázása

Helyi - szerző: HH

Folyamatban van a Zsigmondy sétány szennyvízhálózatának felújítása. A Baranya-víz Zrt. és az önkormányzat közös munkálatai várhatóan ez év végén vagy jövő év elején érnek véget.

 

 

A korszerű, műanyag csövek felhasználásával zajló csatornázást Harkány és az üzemeltető, a Baranya-víz Zrt. közös beruházásként végzi. A szolgálató minden évben eszközhasználati díjat fizet a városnak, aminek egy részét vagy a meglévő rendszer fejlesztésére, vagy más beruházásra kell fordítania. Idén ennek részeként a sétány elöregedett betoncsöves hálózatának cseréje történik meg.

 

A munkálatokat nehezíti, hogy a talajvíz meglehetősen magasan – mintegy három méteren – jelent meg, ami további beavatkozásokat igényel.

 

A korai csatornázásra a Zöld város pályázat tartalma miatt van szükség, ami a Zsigmondy sétány felújítását foglalja magába. Mivel a csatornázást nincs a pályázati elemek között, ezért célszerű az előkészítő munkálatként, egy esetleges térkövezést megelőzően elvégezni.

 

A tervek két lépcsőben végzett munkáról szólnak, mely első fázisa – a kórház és a Kossuth utca közötti rész felújítása – már lezárult.