Statisztika hétvégéről a számok szerelmeseinek

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén a rendőrök 138 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni, melyből 6 halálos kimenetelű volt. Míg 7 személy életét vesztette, 40 súlyos 102 baleset pedig könnyű sérüléssel végződött.

 

Ketten sérültek meg, amikor két személygépkocsi ütközött Budapesten szombat hajnalban. Fotó: Lakatos Péter, MTI

 

Összesen 552 személyt fogtak el, ebből 105 ellen már korábban kiadták a körözést. Bűncselekmény elkövetésén 369 főt értek tetten. Piásan 47 személy vezetett, nekik jogosítványuk bánta az italozást. 592 személyt állítottak elő, ebből 260-at bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedésre 362 esetben volt szükség, ami nagyságrendileg nem tér el a kemény fagyok idején teljesítettől – gyanús, hogy ez is csupán statisztikai megfontolásból született szám.

 

A rendőrök és a katonák 3 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, ahol áramot vezettek a kerítésbe is. Az ország területén 19 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 4 ellen közokirat-hamisítás, 1 esetben pedig embercsempészés miatt is eljárás indult.