Tiffán Zsolt: ezer munkahelyet teremthet egy újabb, 2,5 milliárdos támogatás

Helyi - szerző: HH

A harkányi fürdő fejlesztése nem várathat magára – mondta Tiffán Zsolt a Parlament csütörtöki napján, az előre bejelentett felszólalók sorában. A térség országgyűlési képviselője a jövő évi költségvetés terhére 2,5 milliárd forint támogatást kért a fürdő további fejlesztésére.

 

Az elmúlt két évben kapott összesen 1,3 milliárd forintnyi támogatásra mutatva megjegyezte, egy évtizedekre kiható fejlesztéshez további 2,5 milliárd forint szükséges. A fejlesztés irányát a már álló épületek, medencék és gyógymedencék felújítása mellett a megtervezett elemek vonatkozásában jelölte meg.

 

Amikor olvassuk Magyarország kormányának költségvetési tervezetét,  láthatjuk, hogy a 2018-as költségvetés a dolgozó emberek költségvetése – fogalmazott. Az Ormánságra mutatva hozzátette, Harkányt körbeveszi egy többgenerációs munkanélküliséggel sújtott országrész, ahonnan az emberek számára lehetőség lenne a városba járni dolgozni.

 

Ha ez a fejlesztés megtörténik, több mint ezer munkahelyet tudunk teremteni – fogalmazott a harkányi önkormányzat és a vállalkozók becslésére hivatkozva a fürdő újabb, 2,5 milliárdos kormányzati támogatása esetén. Mint jelezte, Harkány Baranya megye egyetlen olyan fürdővárosa, mely 20 ezer vendégággyal rendelkezik, a fürdő fejlesztése pedig valamennyi szolgáltatásoknak a fejlesztését és munkahelyteremtést is jelentene egyben.

 

A régióra tekintve Tiffán Zsolt megjegyezte: Villányban a borturizmus, Siklóson a vár, az Ormánságban pedig az ökoturizmus tud rendkívül nagy vendégszámot produkálni, az egyedülálló gyógyvízzel rendelkező Harkány pedig a térség szállásadó központja. Összességében egy olyan desztinációról van szó, ami itt tartja a turistákat, és a támogatással ehhez teremtenénk munkahelyeket – jegyezte meg, leszögezve: amikor Harkányról beszélnünk, az egész dél-baranyai régiót érthetjük alatta.