Vasúti baleset, kerékpáros gázolás és újraélesztés egyetlen délelőtt

Helyi - szerző: HH

Öt rendőrkapitányság részvételével zajlik Harkányban a megyei balesethelyszínelő verseny, melynek berendezett helszínei a város több pontján nyújtanak kis izgalmat a járókelőknek.

 

 

A Siklós, Mohács, Pécs, Szigetvár és Komló kapitánysága részvételével szerda délelőtt tartott megmérettetés során vasúti- és kerékpáros baleset szituációja mellett helyszínrajz készítésben és elsősegélynyújtásban – újraélesztésben – is jeleskednie kell annak a háromfős csapatnak, aki a délutáni eredményhirdetéstől függően továbbjut a szeptemberi országos döntőbe. Az ország legjobbjai idén a Fejér megyei Móron mérik össze tudásukat.

 

A legjobbakként évek óta két siklósi balesethelyszínelőt, Csucsi Gergelyt és Wenhardt Attilát tarthatjuk számon, akik a mai napon is számot adnak tudásukról.

 

A különböző, korláttal lezárt helyszíneket – a Szúnyog tó mellett, a a kemping sarkánál és a Petőfi utca kereszteződésében valamint a polgármesteri hivatal előtt – a járókelők is megcsodálják, míg az adminisztratív feladatok rejtve maradtak a kíváncsi tekintetek elől.

 

Volt, aki a rendőri felvilágosításkérés sajátos módját is igénybe vette az újraélesztés helyszínén: a reanimációs baba helyes használatát a szigetvári kapitányság munkatársa ismertette – mint megtudtuk, nagyon is helyesen.