Semmi sem igaz a harkányi buszmegálló fejlesztéséből

Helyi - szerző: HH

Kormányközeli megyei lap emlegetett fejlesztést a harkányi buszmegállóval kapcsolatban, a közlekedési vállalat azonban cáfol: a meglengetett szennyvízhálózat korszerűsítését is Siklóson tervezik.

 

 

Az alaptalannak tűnő híresztelések szerint az állomás szennyvízhálózatát fejlesztik Harkányban, egész pontosan az átemelőszivattyús rendszer kiváltása céljából a városi hálózatra köti az üzemeltető és tulajdonos, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.az állomás elfolyó szennyvizét.

 

Alig száz méterre a megye legdrágább, ingyenes illemhelyétől, a szocreál bádogtömeg árnyékában áll a kritikán aluli állomás melléképülete, melyre igencsak ráférne a felújítás.

 

Aki nem kíván 80 métert gyalogolni az ingyenes, előző rezsim kampányának fegyvertényeként felhúzott, családi ház méretű luxuswécébe – mit ad isten sokkal sürgősebb dolga van – akár 100 forintért a buszmegállóban is ellátogathat a kozármislenyi vállalkozó üzemeltetésébe kiszervezett illemhelyre. Úgy ahogy kihasznált – nyilatkozta ottjártunkkor a posztos úr, hozzátéve, a fejlesztésről onnan tud, hogy olvasta valahol.

 

Kérdéssel fordultunk a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-hez, hogy megtudjuk, mi igaz a híresztelésből, a vállalat azonban cáfol. Kérdésünkre – miszerint milyen fejlesztést terveznek – közölték, a harkányi autóbusz-állomáson felújítás, beruházás indítását nem tervezik.

 

Megyeszerte több ponton viszont terveznek: Mohácson felújítják a szociális helyiségeket, Siklóson fedett utasváró-biciklitárolót építenek, de Harkányban marad minden a régi. Nem cserélik az évezred elvárásainak megfelelő épületre a buszmegálló szocreál fémbódéját, sem a megfelelőség határmezsgyéjén imbolygó toalettet.