Ipari park: tíz részre osztják és teljesen közművesítik a gépállomást

Helyi - szerző: HH

A városban működő vállalkozások lehetőségeinek segítése, bővítése a célja az ipari park projektjének, melyre TOP-os keretből 392 millió forintot nyert Harkány. Jelenleg a közművek egyeztetése zajlik, a projekt lezárása 2019-ben várható.

 

 

A benzinkút melletti gépállomás területét tíz darab, 3 és 5 ezer négyzetméter körüli telekre osztják és közművesítik – mondta Albrecht Ferenc. A műszaki osztály vezetője a vasút és a Munkácsy utca közötti városrészre mutatva hozzátette, az ipari park aszfaltburkolatú utat is kap, mely a teljes területén körbe fog vezetni. A közművesítés során a szennyvíz, csapadékvíz-elvezetés, gáz, erős- és gyengeáramú hálózat kiépítését valósítják meg a 392 millió forintos, száz százalékban támogatott pályázatnak köszönhetően.

 

Egy nagyobb, mintegy 12 ezer négyzetméternyi területet az ipari parkba költöző Városgazdálkodás fog használni, aminek kétszintes irodaépülete is itt kap helyet.

 

A városvezetés elsődleges célja a felosztott és ipari célra kialakított terület hosszabb távra való bérbeadása, így a bérlőnek akár lehetősége adódhat a pályázat során nem érintett, meglévő épületek felújítására is.

 

A jelenleg egyik első, tervezési és egyeztetési szakaszában álló projektet várhatóan 2019-ben fejezik be.